StiR-registratie

Vandaag registratie bij de StiR goedgekeurd!

Als je een StiR-geregistreerde opleiding succesvol hebt afgerond, kun je je daarmee eenvoudig direct laten registreren in het onafhankelijke StiR-register. Ik heb een persoonlijke pagina in dit StiR-register waar ik als coach kan worden gevonden en mijn specialisaties zichtbaar zijn. Het is een waardevolle erkenning voor iedere professioneel begeleider! StiR, is een onafhankelijke stichting die de beroepsregistraties en registers beheert van coaches en overige professioneel begeleiders. Kwalitatief goede opleidingen zijn de basis voor kwalitatief goede coaches. Deze kunnen zich na hun opleiding direct bij StiR laten registreren.

"Goed coachen gaat niet over het aantal uren dat je coacht, maar over de kwaliteit van de begeleiding" (Marijke Sybesma, Hoofddocent coaching, The Hague University of Applied Sciences)

Wat doet StiR

Het StiR-register biedt coaches, teamcoaches, organisatiecoaches, supervisoren en andere begeleiders:
• Een uniek onafhankelijk bewijs van kwaliteit
• Inzicht in beschikbare specialisaties en erkende opleidingen op het gebied van professioneel begeleiden
• De mogelijkheid om eenvoudig te zoeken naar een gecertificeerde begeleider voor cliënten en opdrachtgevers

Doelstellingen

• Bevorderen en bewaken van de kwaliteit van professioneel begeleiders op het gebied van organisatieadvies, supervisie, loopbaanbegeleiding, mediation en aanverwante begeleidingsvormen.
• Realiseren van een breed gedragen en onafhankelijke certificering voor zowel opleidingen als professioneel begeleiders.
• Fungeren als gesprekspartner voor vertegenwoordigers van verschillende partijen van belang voor het coachings- en begeleidingsvak, zoals beroepsverenigingen, opleidingen en (potentiële) opdrachtgevers.
• (inter-)nationaal uitwisselen van inzichten en ontwikkelingen met zusterorganisaties op het gebied van certificering en registratie.

StiR is daarmee een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland. StiR staat als Stichting Registratie voor een onafhankelijk keurmerk dat de kwaliteit van coaches in Nederland goed op de kaart heeft gezet. StiR hanteert hiervoor een kwalitatief goed afgebakend competentieprofiel waar zowel coaches als opleiders van coaches op beoordeeld worden. Wie een coach kiest die, te ontwikkelen leerprocessen bij professionals kan stimuleren, waarin reflectie centraal staat en leervermogen wordt ontwikkeld, dan bent u bij een StiR aangesloten coach aan het juiste adres.

Delen:

meer zoals dit:

Download nu mijn geniale e-book

En leer al mijn geheimen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum efficitur quam vel scelerisque consectetur.